U Agenciji PRED-a  danas su uručene diplome polaznicima obuke iz oblasti multimedije i digitalnog marketinga. Certifikate za uspješno završenu obuku iz oblasti multimedije dobilo je devet polaznika, a digitalni marketing završilo je 13 polaznika. Goran Garača odolučio je da završi oba kursa i smatra da je u tim oblastima budućnost.

„Lično vidim neku perspektivu i u digitalnom marketingu i u multimediji. To je nešto što na kraju krajeva treba da bude smjernica za sve mlade ljude da razvijaju svoje privatne male biznise i neke start-ap kompanije kroz te vrste marketinga a i promocije“, ističe Garača.

U razvoju prekogranične mreže kreativne industrije, Agencija za ekonmski razvoj PREDA PD ima saradnju sa kolegama iz Crne gore i Hrvatske. U pitanju su Podgorica i Sisak, a u PREDI najavljuju novi konkurs i novu obuku u oktobru,  koja će takođe imati prekogranični karakter.

U Gradskoj upravi su uvjereni da će ovakve obuke pomoći, prvenstveno mladim ljudima da se lakše snađu i dođu do posla i ostanu u rodnom gradu. Gradonačelnik Dalibor Pavlović ističe da je budžetom predviđeno 124.000 KM za proširenje kapaciteta Agencije PREDA, kako bi edukovali i osposobili što više mladih ljudi za vlastiti biznis. 

izvor: Kozarski