Dom zdravlja Prijedor je u sardnji sa Univerzitetsko-kliničkim centrom RS organizovao dvodnevne besplatne preglede ultrazvučnim aparatom krvnih žila vrata i glave sa ciljem sprečavanja moždanih udara. Pored toga, načelnici deset klinika UKC RS, na čelu sa direktorom Vladom Đajićem, posjetili su Dom zdravlja i bolnici „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru sa ciljem unapređenja saradnje. Đajić  ističe da zdravstvene ustanove iz Banjaluke i Prijedora planiraju unaprijediti saradnju u dva smjera.

-Jedan je da poboljšamo organizaciju samih zdarvstvenih ustanova, a  drtugi je da omogućimo edukaciju svih zdravstvenih radnika iz Prijedora u UKC RS. Takođe ćemo razgovarati sa načelnicima službi radi lakšeg uspostavljanja transporta i smještaja pacijenata iz Prijedora na Univerzitetsko-klinički centar – rekao je Đajić.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor zahvalio je ljekarima iz Banjaluke koji su prihvatili njegov poziv i posjetili zdarvstvene ustanove u gradu na Sani. On je pozvao Prijedorčane da i sutra iskoriste mogućnost da u Domu zdravlja ultrazvučnim aparatom pregledaju krvne žile vrata i glave.

– Moram napomenuti da nema potrebe da se pregledi zakazuju telefonom, pacijenti mogu slobodno doći ovdje od 11 do 15 časova, nema potrebe da dolaze po uputnicu i potpuno je besplatno. Uvijek kažemo da je zdravlje najpreče, a prevencija je najbolji lijek. Ja se još jednom   u ime svih radnika Doma zdravlja zahvaljujem ovim divnim ljudima koji su pored svih problema i obaveza koje imaju na UKC RS došli i našli vremena da pregledaju i liječe naše pacijente i sugrađane-istakao je Javor.

Besplatni pregledi biće obavljani i sutra od 11 do 15 sati na prvom spratu prijedorskog Doma zdravlja.

izvor: Kozarski