foto: Tuzilaštvo BiH

Za Dalibora Railića Dugog iz Prijedora, koji se sumnjiči da je naručio ubistvo načelnika krim-policije PU Prijedor Radenke Bašića, zatraženo je da se pritvor produži za još dva mjeseca, piše Srpskainfo.

Railić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji zbog tada sumnje da je povezan sa ubistvom Bašića.

Međutim, nakon saslušanja u prijedorskom tužilaštvu on je pušten na slobodu, ali su ga tada pripadnici MUP Srpske ponovo uhapsili, ali sada zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je razbijena u policijskoj akciji „Storidž 2“, a na čijem čelu je bio Dušan Lovrenović.

Nakon samo par dana, policija je u Banjaluci uhapsila Aleksandra Miljatovića, a koji je zatim tokom saslušanja priznao da je ubio Radenka Bašića.

Tokom svog iskaza on je policiji ispričao da je ubistvo naručio upravo Railić, a da je on za to trebao da dobije 50.000 evra.

U međuvremenu, pritvor je određen Miljatoviću, ali i njegovom kumu Igoru Repajiću koji je učestvovao u organizovanju ubistva.

Dalibor Railić je u policijskim evidencijama označen kao veoma opasna osoba koja iza sebe imao veoma teška krivična djela, kao i nekoliko pravosnažnih presuda.

Kada je u pitanju ubistvo Bašića, Republičko tužilaštvo zatražilo je i produženje pritvora za Miljatovića i Repajića.

izvor: Srpskainfo