Fudbaleri Rudar Prijedora savladali su tuzlansku Slobodu (1:0) u utakmici 28. kola m:tel Premijer lige BiH, i tako došli do 25 boda i produžili svoje šanse za opstankom u društvu najboljih ekipa u BiH! Zaslužena pobjeda Rudara, i da nije bilo raspoloženog Bukvića na golu Slobode, sigurno bi rezultat bio i mnogo ubjedljiviji.

U petom minutu dobar pokušaj Jakupovića iz slobodnog udarca, ali Bukvić krajnjim naporom brani. Osam minuta kasnije u dobroj prilici je i Zekanović, ali Bukvić ponovo na visini zadatka.

Slobodoa prvi put prijeti u 17. minutu kada je Veselinović bio u dobroj prilici, ali Šćekić se istakao na golu domaćina. U samom finišu prvog poluvremena ponovo Jakupović u šansi, nakon centaršuta Marića glavom zahvata loptu, ali ona odlazi pored desne stative.

I u nastavku Rudar prijeti, Amoa u 52. minutu odlično šutira, ali Bukvić još jednom spasava svoju mrežu. Pokušao je i Knežević u 64. minutu, ali golman Tuzlaka ponovo fenomenalno brani, a četiri minuta kasnije i Kulenović je u prilici, ali nema preciznosti u tom šutu. U 75. minutu ni Mandić ne pogađa sa tri metra. Ponovo gostujući golman na pravom mjestu!

Jakupović pogađa za velikih 1:0

Igrao se 84. minut, kada je konačno Bukvić kapitulirao. Najviši u skoku poslije centaršuta Kneževića bio je Jakupović i poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača. Rudar je uspio do kraja utakmice da sačuva prednost i dođe do nova tri boda u grčevitoj borbi za opstanak. Klub iz Prijedora sada je deseti na tabeli sa 25 bodova i ima bod i utakmicu više od Leotara. Radnik je posljednji sa 22 boda.


RUDAR PRIJEDOR – SLOBODA 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Jakupović (84). Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.500. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Pomoćnici: Boris Dujmović (Mostar) i Jure Musa (Čitluk). Delegat: Frano Klišanin. Kontrolor: Alija Lizde (Mostar). Žuti kartoni: Marmat, Mandić (Rudar Prijedor), Kurtalić, Devedžić, Mujagić (Sloboda). Rudar Prijedor: Šćekić, Pekija, Pavlović, Mandić, Hodžić, Marić, Amoa, Zekanović, Jakupović, Marmat, Redžić.
Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Ramić, Beganović, Kurtalić, Osmić, Kapetanović, Veselinović, Karišik, Mujagić.

Foto album sa ovog susreta možete pogledati OVDJE!