Naš Prijedorčanin Leon Marić će u subotu 21.maja u Offenbachu, na stadionu Bieberer Bergu u finalnoj borbi, u poluteškoj kategoriji, pokušati da osvoji WBC titulu, a protivnik mu je trostruki omladinski prvak svijeta Luca Cinqueoncie. Ovaj 20-godišnjak je trenutno neporažen u 14 borbi, a 11 je završio nokautom. U posljednjoj borbi savladao je Kiliana Wecka tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Prije toga, je nokautom zabilježio pobjedu nad Mađarom Kristofom Kovacsom u trećoj rundi.

Da podsjetimo da je i Leon Marić, nekadašnji prvak BiH u kicku, tajlandskom i amaterskom boksu, nedavno dobio tri borbe zaredom. U svom poslednjem duelu, obezbedio je pobedu tehničkim nokautom u četvrtoj rundi nad Aleksandrom Kuvcem i na poene nad Sergejem Huljakovičem. Marić će u subotu, ako pobijedi, postati Omladinski prvak svijeta, a ako Luca pobijedi, on bi bio jedini bokser na svijetu koji je osvojio četiri titule Omladinskog svjetskog prvaka. Po svemu sudeći biće ovo jako dobra bokserska predstava jer prije finalne borbe ljubitelji plemenite vještine će, u Offenbachu, moći pogledati deset uvodnih borbi.

Vaganje boraca će se obaviit u petak 20.maja u Delta Marriott Hotel Offenbach 14.30 časova a ovaj bokserski spektakl će se prenositi uživo na fight24 i fight24HD za njemačko govorno područje, dok će se u inostranstvu prenositi uživo preko FITE-a. 

Dragan Stojnić Giga, infoprijedor.ba