Udruženje “Neven” iz Prijedora, jedno je od 13 članova Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske “Menerali”, koje je dobilo vozilo u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”. To će im, kako kažu, umnogome olakšati buduće aktivnosti.

“Presrećni smo što smo dobili ovo vozilo. Ono će nam poslužiti za prevoz slabo pokretnih članova, za odlaske na izlete i sportska takmičenja te podjelu pomoći”, rekla je Dušanka Vranješ, roditelj.

Udruženje “Neven”, koje okuplja roditelje djece sa poteškoćama u razvoju, ima 380 članova i 41 korisnika Dnevnog centra. Dosad su koristili privatna prevozna sredstva, pa će im sopstveno vozilo biti višestruko korisno. U pitanju je “kedi” sa pet mjesta i prostorom za odlaganje namirnica ili invalidskih kolica.

“Bitno je da imamo svoje vozilo. U slučaju bilo kakve potrebe za korisnike, tu smo od uručivanja pomoći, preko svakodnevne nabavke za potrebe kuhinje našeg dnevnog centra do raznih drugih aktivnosti”, rekla je Vesna Berić, predsjednik Udruženja “Neven”.

Tradicionalna Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” organizovana je prošle godine pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i tom prilikom je prikupljeno oko 620.000 KM za nabavku vozila. 

Kozarski