U našem gradu danas se održava 24.Međunarodni karate kup ” Šodan kup 2022” na kojem je prijavljeno 462 sportista u 562 discipline , 39 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gora te BiH / Federacija BiH i Republika Srpska/.

Predsjednik KK ” Šodan” Rajko Vučićević je novinarima izjavio da je ovo veoma dobra priča za naš grad jer dosta gradova učestvuje na ovoj manifestaciji.

Rajko Vučićević, predsjednik Karate kluba “Shodan”

– Mi smo uvijek dobro posjećeni i dobri smo domaćini i uvijek smo dobro organizovali ovakve sportske manfiestacije. Imali smo problem što je kup trebao da bude održan 1.oktobra pa je zbog izbora pomjeren za ovaj datum , a danas se u BiH održavaju još tri ovakva turnira što znači da bi broj učesnika mogao da bude i mnogo veći – rekao je Rajko Vučićević, predsjednik Karate kluba “Shodan”.

Grad Prijedor godina podržava ovo takmičenje. Međunarodni karate kup otvorila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora, koja je istakla da Grad čini mnogo kada je u pitanju sport. Ulaže značajna sredstva u redovno finansiranje sportskih klubova, kao i u odlaske sportista na takmičenja.

Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora

– Zadovoljni smo kao domaćini budući da smo do sada ugostili veliki broj takmičenja. Mi smo podržali ovaj turnir kao što smo podržali i odlazak učesnika ovog našeg kluba na balkansko prvenstvo gdje su nedavno osvojili jedno od pet prvih mesta i ponosni smo na to. Želimo da svi oni koji žele da se bave sportom postignu rezultate koje zaslužuju, da dođu do izražaja i pokažu svoj talenat, a svi znamo da je domet u svakom sportu rezultat. Grad Prijedor želi da podstakne sve naše sportiste, da se mladi bave što više sportom, da postižu dobre rezultate i da tako najbolje predstavljaju svoj grad budući da su oni, pored toga što postižu dobre rezultate, i najbolji ambasadori svog grada – rekla je Kasalovićeva.

Održavanje 24. Međunarodnog karate kupa “Shodan kup 2022” podržali su brojni sponzori a među glavnim sponzorima su Lim Profi i Bytres.