Na Međunarodnom božićnom turniru u ženskoj sportskoj gimnastici koji je održan proteklog vikenda u Samoboru učestvovalo je šest gimnastičarki iz našeg grada. U konkurenciji 190 takmičarki iz 16 klubova, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine takmičarke “”Lidara”, Nikolija Stojanović, Sajra Žerić, Nastja Grubač, Minja Tomić, Petra Pranić i Mihaela Rodić su osvojile ekipno drugo mjesto, (višeboj).

Svoje zadovoljstvo osvojenim drugim mjestom na ovom jakom Međunarodnom turniru nije krila ni Biljana Bogdanović, trener ovih malih gimnastičarki.

– Ovo nam je bilo prvo takmičenje na kojem smo učestvovali van granica Bosne i Hercegovine. Ista ekipa je ove godine osvojila 3. mjesto na Prvenstvu Republike Srpske i
2. mjesto na Međunarodnom turniru “Dani gimnastike” koji je održan 6. novembra u Banjoj Luci – rekla je Medićeva i dodala da su mlade gimnastičarke na ovaj turnir došle u novim trenerkama koje su dobile od firme Austronet, a to je ujedno i prvi put da ih je neko sponzorisao.

Inače gimnastičarski klub “Lider” postoji od 2016. godine. Trenutno ima 90 članova koji se finansiraju isključivo od članarine.