Na izvlačenju parova četvrtine finala Kupa BiH FK Rudar-Prijedor nije se mnogo usrećio obzirom da je za protivnika dobio premijerligaša FK Tuzla Citi. Tuzlaci su u osmini finala, boljim izvođenjem jedanaesteraca, u gostima, eliminisali Široki Brijeg. Rudar-Prijedor, sa dva igrača manje izdržao je pritisak starog dužnika Borca i boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirali se u naredno kolo najmasovnijeg takmičenja. Bojan Krulj, u svom debitanskom nastupu na trenerskoj poziciji, bio je uspješan. Uz ocjenu da su njegovi momci odigrali hrabro protiv Borca, kaže da je Tuzla City sigurno kvalitetan tim. Uvjeren je daće njegova ekipa dati sve od sebe da, u Srebreniku i Prijedoru, ostvare što bolji rezultat.

Bojan Krulj, trener Rudar-Prijedora

– U svakom slučaju očekuju nas teške utakmice. Daćemo sve od sebe za što bolji rezultat i da probamo da odemo još dalje u Kupu BiH, kazao je Krulj.
Žrijeb ove faze, na papiru, je donio lakši posao za premijerligaše: Zrinjski igra protiv bijeljinskog Radnika a Željezničar protiv Zvijezde Gradačac. Mogući protivnici Rudar Prijedora u polufinalu su bolji iz duela između dobojske Sloge Meridian i mostarskog Veleža.
Prvu utakmicu četvrtine finala Kupa BiH “su na programu”Rudari” igraju 1. marta u Srebreniku a revanš je 15.marta na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Milan Bogun