foto: Kozarski Vjesnik/Youtube/Screenshot

Zvezdana Alendarević, zaposlena je sedamnaest godina u MUP-u Republike Srpska. Bila je inspektor za opšti kriminalitet, potom inspektor za privredni kriminalitet, a unazad sedam godina je portparol PU Prijedor. Ističe da je još kao dijete maštala kad će obući policijsku uniformu.

Zvezdana Alendarević/ foto: Kozarski Vjesnik/Youtube/Screenshot

Alendarevićeva navodi da svoj profesionalni put želi da usavršava. Tako je od 2018. godine kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske dvije godine provela u mirovnoj misiji u Južnom Sudanu.

Vesna Pačariz/ foto: Kozarski Vjesnik/Youtube/Screenshot

Policijsku uniformu dvadesetpet godina nosi Vesna Pačariz, tokom kojih je bila policajac, kriminalistički tehničar, šef smjene, inspektor, portparol, a sada je inspektor opšte policije.

Milanka Egić/ foto: Kozarski Vjesnik/Youtube/Screenshot

Žene u policiji mogu biti uspješni rukovodioci, najbolji primjer je Milanka Egić, ona je jedanaest godina na poziciji zamjenika komandira, a prošlih šest mjeseci zamjenik komandira u policijskoj stanici Prijedor 1. Ističe da je uvijek imala podršku muških kolega. Milanka je majka troje djece a mož joj je takođe policijski službenik. Naše sagovornice primjećuju da predrasude o tome da žene nešto ne mogu polako blijede a njihovi rezultati najbolja su potvrda da žene mogu uspješno da obavljaju najodgovornije poslove u društvo kao što ej briga o bezbjednosti građana.

izvor: Kozarski