U krajiškom derbiju 19.kola M-tel Prve lige Republike Srpske u Laktašima se sastaju Laktaši i Rudar-Prijedor. Oba kluba su loše startala u nastavku lige: Rudar-Prijedor je na Gradskom stadionu izgubio od Krupe sa 2:1 dok su Laktaši izgubili od Željezničar-Sport tima sa 2:0.
Pred oba tima je imperativ pobjede.
Šef stručnog tima Rudar-Prijedora Bojan Krulj respektuje Laktašane i uvjeren je u povoljan rezultat.

Bojan Krulj, šef stručnog tima Rudar-Prijedora

– Još jedna utakmica u nizu protiv ekipe koja je četvrta na tabeli. Sigurno je da zaslužuju svaki respekt. Mi idemo, kao u svaku utakmicu, da probamo da napravimo što je moguće bolji rezultat. Nažalost Pekija nam se povrijedio na utakmici protiv Tuzla Sitya i na njega ne možemo računati u ovom meču, ali oni koji istrče na teren daće svoj maksimum – istakao je na pres konferenciji Krulj.
Rudar-Prijedor, nakon pobjede nad Borcem u Kupu BiH, u rezultatskom je postu. U prvenstvu su poraženi od Krupe a u dva susreta protiv Tuzla Citya bilo je 7:0 za Tuzlake. Atmosfera na treningu je radna a pozitivno je i u svlačionici kaže Mile Kovačević.

Mile Kovačević

– Atmosfera u timu uprkos porazima u Kupu i ligi je veoma dobra. Znamo kako treba da se vratimo na pravi put a to je dobrom igrom i dobrim zalaganjem. Nadam se daćemo sutra to pokazati u Laktašima i sa tri boda vratiti se u Prijedor -kategoričan je Kovačević.
Ovaj susret igra se sutra, subota, sa početkom u 14,30 časova.

Milan Bogun