Mališani Osnovne škole “Desanka Maksimović” naučili su danas da ne treba da komuniciraju sa nepoznatim osobama, te da im i ne govore svoje lične podatke. Sve to imali su priliku da čuju od poticijskih službenika Policijske uprave Prijedor.
– Mene su danas čika policajci naučili da ne treba da odajemo svoje lične podatke nepoznatim ljudima – rekla je Nastja Gruban, učenica OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor.
Predavanje je organizovano povodom Međunarodnog dana nestale djece, a u okviru kampanje “Rastimo sigurno” koju provodi MUP RS.
– Održavaju se edukativna predavanja na kojima djeci savjetujemo kako da se ponašaju na putu od škole do kuće. Upoznajemo ih o mogućim opasnostima, da ne prilaze strancima, da ne kontaktiraju sa njima, na poziv nepoznatih lica da ne ulaze u vozila, te da svaki kontakt sa nepoznatim licima prijavljuju nastavnicima ili roditteljima – rekao je Lazar Brdar, komandir Policijske stanice Prijedor jedan.
Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske su u toku 2022. godine na području Republike Srpske prijavljena 22 slučaja nestanka, od kojih 11 maloljetnih osoba. Kampanja “Rastimo sigurno” provodi se od 15. do 26. maja.

Kozarski