Međunarodni džudo turnir “Banja Luka open 2023” održan je juče u Banja Luci. Na ovom turniru učešće je uzelo 400 takmičara iz 27 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH. Džudo klub “Prijedor” predstavljalo je 17 takmičara, a osvojeno je ukupno 15 medalja. Marko Pauković osvojio je zlato, Aleksej Kerkez, Danilo Janković i Anastasija Inđić okitili su se srebrom dok su bronzu uzeli Marija Drakula, Milica Gnjatović, Anja Đurkić, Teodor Kesić, Teodor Marković, Dušan Topola, Marko Savić, Teodor Gnjatović, Lazar Ćosić, Radmilo Miljević i Draženko Miladinović.
Debitanti na ovom takmičenji bili su, Jeftenić Ognjen i Nemanja Miodrag koji su ostavili dobar utisak. Ekipu su predvodili treneri Boban Vejnović i Radenko Marinović.

Radenko Marinović, trener džudo kluba “Prijedor”

– Ovo je odličan rezultat naših takmičara koji su nastavili da osvajaju medalje na svim turnirima u kontinuitetu. Do odlaska na ljetnu pauzu su nam ostala još dva takmičenja. U julu članovi našeg kluba nastupiće na ljetnom džudo kampu u Trebinju. Posle toga sledi malo pauze i nastavak priprema za ostatak takmičarske godine. A jedno od njih je i Prvenstvo Balkana za juniore – rekao je za naš portal Radenko Marinović, trener džudo kluba “Prijedor”.

D.Stojnić/infoprijedor.ba