Paroh svođanski Zoran Blagojević darovao je danas zlatnim dukatom prvu bebu rođenu na Svetog Savu, u Opštoj bolnici Dr. Mladen Stojanović Prijedor. Riječ je o dječačiću Novaku porodice Grbić iz Donje Dragotinje. Majka Svetlana kaže da joj je izuzetno drago da je beba požurila da se rodi baš na Savindan.

Ponosna Novakova majka Svetlana

– Ovo nam je prvo dijete i planirali smo da se zove Novak. Termin za porod je bio 30. januara ali Novak je izgleda bio previše nestrpljiv pa se rodio baš na Savindan. Ovaj zlatnik koji je moj Novak danas dobio znači mi puno i veliko hvala parohiji Svodna na ovom znaku pažnje. Ujedno želim da se zahvalim i svojim roditeljima koji su svo vrijeme moje trudnoće bili uz mene a posebnu zahvalnost dugujem doktoru Dušku Ercegu koji je pratio čitav tok moje trudnoću – rekla je Novakova majka Svetlana.

Paroh svođanski Zoran Blagojević kaže da su u prijedorsku bolnicu došli da uruče zlatnik prvoj bebi rođenoj na Savindan.

Zoran Blagojević, paroh svođanski

– Ovo je drugi put da darujemo prvo novorođenče povodom praznika Svetoga Save. Svi znamo koliku ulogu je imao Sveti Sava za djecu u ta vremena a evo mi pokušavamo da duh tog vremena prenesemo u ovo vrijeme. Inače selo Svodna je bogato djecom. Naše selo ima oko 160 đaka i to nije za zanemariti – istakao je paroh svođanski Zoran Blagojević i dodao da će ovo darivanje dukatom na današnji dan, kako je najavio prošle godine, prerasti u tradiciju.

U bebi boksu prijedorske bolnice, koja je regionalna, rekli su nam, da osim malog Novaka, do završetka ovog teksta nije rođena ni jedna beba.

D.Stojnić/infoprijedor.ba

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka portal infoprijedor.ba