“Rudar” Prijedor je kao gost u utakmici 16. kola kuglaške Premijer lige BiH, u dramatičnoj završnici savladao “Borac” u Banja Luci rezultatom 5:3 (3213:3204).
Lider lige “Rudar” protiv pretposlednjeg “Borca”, koji se grčevito bori za opstanak je očito podcjenio domaćine. Uz to osjetio se izostanak povrijeđenog Marka Trklje, trenutno najboljeg u ekipi “Rudara”. Činjenica da je kuglana “Termik” jedna od zahtjevnijih u Ligi, nisu opravdanje za veoma loše izdanje gostiju.

U prvom bloku “Rudar” je poveo sa 2:1 i 89 čunjeva prednosti. Miodrag Trklja (567), najbolji u redovima gostujuće ekipe i Siniša Knežević (546) osvojili su meč poene.
Bez planiranog poena ostao je veteran Đorđe Paštar (534).
U drugom bloku treći poen za “Rudar” osvaja kapiten Siniša Miljatović (529).

Mirza Dedić

Mladen Džajić (511) i Mirza Dedić (526), koji mijenja povrijeđenog Marka Trklju, vodili su veliku borbu da zadrže čunjsku razliku protiv najboljih na meču Bjelajca (570) i Ninkovića (581).
Kad se prednost “Rudara” skoro potpuno istopila devetka Mirze Dedića, četiri kugle prije kraja utakmice, postaje vrijedna pobjede “Rudara”.

U utakmicama koje slijede, 6 kola do kraja Prvenstva, “Rudar” će morati značajno da popravi igru kako bi se održao na čelu tabele.
Trener Nedeljko Drinčić ističe da naredne subote u goste “Rudaru” dolazi četvrtoplasirana ekipe “Ade” iz Banja Luke koja je visokom pobjedom 8:0 nad “Zrinjskim” iz Mostara najavila pohod na prva tri mjesta koja vode na evropska kup takmičenja.