Foto: Ustupljena fotografija

Košarkaški klubovi “Sana” iz Sanskog Mosta i “Hunters” iz Prijedora, odigrali su humanitarnu košarkašku utakmicu u svrhu liječenja 30. godišnje Sanjanke, Eme Ćehajić koja se oporavlja nakon težeg moždanog udara. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, pred velikim brojem gledalaca i još jedan je primjer uspješne saradnje sportskih klubova iz dva susjedna grada i entiteta.
Prijedorčani su podržali ideju sportskih prijatelja iz Sanskog Mosta o odigravanju humanitarne utakmice.

Siniša Šolaja, trener KK Hunters Prijedor

– Niti jednog trenutka se nismo dvoumili. Drago nam je što je sve uspjelo i da su prikupljena značajna novčana sredstva kako bi se pomoglo bolesnoj djevojci. Također, nadam se da su gledoci uživali u lijepoj utakmici i sportskoj borbi. Rrezultat je bio u drugom planu – istakao je Siniša Šolaja, trener KK Hunters Prijedor.
Trener Omladinskog košarkaškog kluba “Sana” Husein Kadirić zahvali se sportskim prijateljima iz Prijedora. Dodaje da su do sada odigrali četiri prijateljske utakmice.
Pojavila se nada u ozdravljenje Emr Ćehajić. Komplikovanu operacija bi se u maju trebala obaviti na klinici u njemačkom gradu Esenu. Operacija je veoma skupa, pa je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se pokušala prikupiti potrebna sredstva za njeno ozdravljenje.

Kako nezvanično saznajemo na ovoj humanitarnoj utakmici prikupljeno je 12.500 KM za Emu Ćehajić.

Milan Bogun