Biciklističkom klubu “Kozara” Prijedor konačno je omogućen rad i prekinuta zabrana koja se odnosila na “zabranu bavljenja sportom i sportskim aktivnostima”. Informaciju o deblokadi najboljeg biciklističkog kluba u državi BiH za naš portal potvrdio je Goran Garača, predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara”.

Goran Garača, predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara”

– Zbog složene situacije u rješavanje našeg problema, morale su se uključiti sve institucije kao i pojedinci koji ih predstavljaju. Svi su uložili veliki napor, utrošili mnogo vremena i truda, ali vrijedilo je. Na kraju je pobjedio sport, biciklizam te snaga i jedinstvo Prijedora.
Ovo je snaga jedne zajednice koja je u ovom slučaju pokazala pravo jedinstvo. BK “Kozara” je od svog osnivanja svojim radom, trudom, zalaganjem i rezultatima, dokazao da je vrijedan očuvanja, a mi znamo na koji način ćemo uzvratiti zahvalnost svima koji su doprinijeli deblokadi kluba – stoji u objavi.

Podsjećanja radi pomenimo da je Biciklističkom klubu “Kozara”, koji je inače najtrofejniji biciklistički klub BiH, u oktobru prošle godine, zabranjeno je “bavljenje sportom i sportskim aktivnostima”. Razlog za zabranu bila je organizacija međunarodne trke na Kozari koja nije imala saglasnost Biciklističkog saveza RS.

Povodom zabrane obavljanja sportske djelatnosti i aktivnosti Biciklističkom klubu “Kozara” Prijedor oglasio se i Siniša Lukić. Devetostruki šampion BiH i sportista grada za 2023. godinu reagovao je na rješenje Republičke uprave za inspekcijske poslove, Odjeljenje Prijedor. Osvrnuo se i na nedavni međunarodni biciklistički maraton “Grand PRIX Prijedor 2023” na Kozari koga osporava Biciklistički savez Republike Srpske. Podsjećanja radi nastupilo je 150 biciklista iz 20 zemalja koji su se borili za bodove svjetske rang liste.

Siniša Lukić, vicešampion Balkana

Komentarišući po njemu “sramnom odluku inspektora za sport grada Prijedora” ističe: – Poruka koja me je jutros dočekala u viber grupi našeg kluba me je zgrozila i u potpunosti poljuljala, ali ne po pitanju nastavka bavljenja sportom, već po pitanju ostanka bavljenja sportom u gradu i državi u kojoj živim. Do sada u svojoj sportskoj karijeri dugoj 9 godina, nisam čuo da je ijednom klubu na svijetu zabranjeno bavljenje sportom te daljim nastavkom rada i raealizacijom sportskih aktivnosti. Ali eto mi smo prvi u svijetu….
Čvrsto sam uvjeren da inspektor nije ni znao da njegov gradu odskora ima i viceprvaka Balkana….Kao da je teško biti drugi na Balkanu, moš’ misliti, 12 država, pih…. Ovo što se desilo mojim kolegama, mom klubu i meni vjerujem nije poznato niti jednom profesoru mog fakulteta – napisao je Lukić. Naš portal vjerno prati njegove i rezultate Biciklističkom klubu “Kozara”.