U Sokocu je juče održano Prvenstvo Republike Srpske u džudou za kadete i mlađe pionire. Nastupilo je ukupno 397 takmičara iz 40 klubova. Džudo klub Prijedor prestavljalo je osam takmičara koji su osvojili četiri medalje. Dušan Topola je osvojio srebro a bronzu su osvojili;
Marija Drakula, Milica i Teodora Gnjatović. Ekipu džudo kluba Prijedor u Sokocu predvodili su treneri, Radenko Marinović i Jovan Pejić.

Najbolji pojedinac iz našeg kluba koji nije uspio osvojiti medalju bio je Mirko Pauković. On je u konkurenciji 20 takmičara izgubio u borbi za bronzanu medalju. Takođe Sara Landup i Teodor Vučenović izgubili su u borbi za treće mjesto, dok je Pavle Savić izgubio u prvom kolu. Odličan rezultat naših takmičara koji su izborili nastup na prvenstvu BiH koje se održava u Palama sredinom Maja. Sledeći vikend učestvujemo na Međunarodnom džudo turniru u Sanskom Mostu a 12 Aprila prvenstvo RS za juniore i starije pionire održaće se u Banjaluci. Slijede pripreme za 12. Međunarodni džudo turnir “Kup Prijedora” koji će se održati 20.04.2024. godine u Dvorani Mladost – rekao je za naš portal Radenko Marinović, trener džudo kluba Prijedor.
Judo klub 24. marta proslavlja 20 godina postojanja i rada i u tu čast će biti organizovan i 12. Međunarodni judo turnir.

D.Stojnić/Info Prijedor