Akcija “Čisto proljeće” zaživjela je 2021. godine u organizaciji Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Gradske uprave Prijedor i tako se na simboličan način obilježavaju dva bitna datuma, prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Ove godine akcija je počela je sadnjom 18 komada sadnica lipe u parku “Stari grad” koju su proveli učenici 3/1 razreda JU Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor.
Sama akcija “ČISTO PROLJEĆE” pored sadnje, obuhvatila je sakupljanje otpada sa ulica, naselja, zelenih površina, šetališta, igrališta… Učestvovanje u akciji bilo je dobrovoljnog karaktera.

I ove godine odziv građana je bio za svaku pohvalu posebno je u njoj učestvovalo dosta prošlogodišnjih učesnika, ali i dosta novih učesnika.
Ovim putem zahvaljujemo svim mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, udruženjima, organizacijama i pojedincima što su se odazvali na naš poziv! Takođe, zahvaljujemo se Nacionalnom parku Kozara, što je i ove godine podržao ovu akciju, kao i JPŠ “Šume Republike Srpske ” a.d. Sokolac ŠG “Prijedor” Prijedor, koji su prijatelji akcije.

Prijedorgrad.org