Na svjetskom turniru u crossfitu, po standardima američke Crossfit federacije, online, se takmičilo, preko 200 hiljada takmičara iz cjelog svijeta. Član kluba “Gym 300” Prijedor Mihajlo Burić je osvojio prvo mjesto u Bosni i Hercegovini.
Burić je u prethodne dvije godine osvajao treća mjesta. U trećoj godini bavljenja crossfitom posrećilo mu se da za dva koplja poboljša svoje rezultate. Crossfit Open je oline takmičenje putem snimanja. Snimke iz klubova takmičari šalju na youtube. Sudije zatim sude, ocjenjuju i proglašavaju pobjednika putem online platforme.
– To uopšte nije zahtjevan sport. Zasniva se na prostim i komplikovanijim vježbama. Bazira se na mogućnostima čovjeka. Želio bih da pozovem, kako mlade tako i ljude rekreativce, koji su u mogućnosti da probaju. To je prelijep sport ne samo radi takmičenja već, prije svega, druženja – pojašnjava Burić.

Alen Šakić i Mihajlo Burić

On marljivo trenira u teretani GYM 300 zajedno sa svojim trenerom Alenom Šakićem iza koga je duga karijera i uspjesi u crossfitu i bodibildingu?
Snimak i rezultate možete pogledati na Googlu pod nazivom crossfit open 2024.