Na današnji dan 1973. godine ekipa “Hajduka” iz Splita gostovala je u Prijedoru i rezultatom 7:2 (4:1) savladala FK “Prijedor”.
Ovo nije bilo uobičajeno gostovanje splitskih “bijelih”u Potkozarju. Uz odigravanje prijateljske utakmice uslijedilo je bratimljenje dva kluba.
Sav prihod od ovog meča uplaćen je na fond akcije za gradnju spomen kompleksa na Kozari. Ekspedicija “Hajduka”, pred meč, boravila je na Kozari.


U utakmici koja je privukla veliku pažnju protiv prvoligaša Jugoslavije tim zonaša iz Prijedora bio je čak bolji tim prvih 34. minuta.
“Prijedor” je u vođstvo došao u 12. minutu. Golman gostujuće ekipe Katalinić je u padu zaustavio oštri šut kapitena Ismeta Crnalića a Dragan Popović je odbijenu loptu ubacio u mrežu “Hajduka”.

U 35. minutu šutem iz gotovo mrtvog ugla izjednačio je Jovanić. U finišu poluvremena golove za “Hajduk” postigli su Hlevnjak u 43. i 44. minutu te Pildrugovac u 45. minutu.
Nakon gola Ivkovića iz 65. minuta drugi gol za “Prijedor” postigao je Ergelić.
Jerković je u 68. i 88. minutu postigao golove za konačnih 7:2.

“PRIJEDOR” – “HAJDUK” 2:7
Sudije: Smail Hadžalić, Ilija Mirković o Asim Handanagić.
“PRIJEDOR”: Milenko Tomašević (Suljanović-Tape), Kemal Hošić, Hare Hrnić, Zoran Bajić, Tane Berić, Mustafa Selman, Midhat Crnalić (Radenko Marković-Huli), Ismet Crnalić-Fišek, Mirsad Tabaković, Muhamed Ergelić i Zoran Tomašević.
“HAJDUK”: Katalinić, Džoni, Boljat, Peruzović, Holcer (Mužinić), Rožić, Poldrugovac (Ivković), Hlevnjak (Žungul), Jovanić (Šurjak), Jerković i Oblinović.
Ovom utakmicom od aktivnog igranja oprostio se veteran prijedorskog fudbala Ejub Jahić.

Milan Bogun/Info Prijedor

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka portal infoprijedor.ba