Susretima 22. kola danas se nastavlja šampionat Republike Srpske u fudbalu. U Istočnom Sarajevu sastaju se bivši premijerligaši “Slavija” i “Rudar-Prijedor”.
“Sokolovi” su trenutno na 15. mjestu i sa bivšim premijerligašima “Alfa Modričom” i “Drinom” bore se za opstanak. Poslije dva remija u Prijedoru “Rudari” žele prebaciti normu i ostvariti pobjedu.
Trener Vule Trivunović kaže da su nakon dva remija došli u situaciji da se “moraju čupati”.
– Iako je bodovni saldo za “Radnikom” ajmo reći nenadoknadiv ima još utakmica da se igra. Na svakoj utakmici mi moramo ići na pobjede. Iskreno mnogo je lakše vani igrati utakmice nego kući. Ekipe u Prijedor dođu sa namjerom da se parkiraju na svojoj polovini i čekaju moment za kontru. Vani kad igrate druga je priča. Ljudi će htjeti da vas pobjede. Mislim da će to otvoriti više prostora za našu igru – izjavio je za naš portal Trivnović.
Prijedorčani su jesenas slavili golom iskusnog Nikole Njamculovića. Njegovi i simpatizeri mladog Marka Šebeza očekuju ih u startnoj postavi.
Trener Trivunović kaže da i dalje vjeruje u ekipu.
– Danas će neki drugi momci dobiti šansu. Bez obzira ko bude igrao naš cilj je pozitivan rezultat i pobjeda – kategoričan je Trivunović.
Meč se igra u Istočnom Sarajevu od 15,00 časova.