Fudbaleri Rudar Prijedora u 23. kolu m-tel Prve lige Republike Srpske na svom terenu sutra, subota, dočekuju Alfa Modriču.
Poslije tri uzastopna remija rezultatom 1:1, protiv Romanije i Slobode u Prijedoru te na gostovanju kod Slavije, pobjeda “rudara” je imperativ.
Pomoćni trener Rudar-Prijedora Srđan Marjanović očekuje težak meč.
Na redovnoj pres konferenciji je istakao:

Srđan Marjanović, pomoćni trener Rudar-Prijedora

– Specifična utakmica iz prostog razloga što u prethodna tri kola imamo tri identična rezultata, 1:1, koja nismo očekivali. Očekivali smo mnogo više, da ne kažem 100% učinak, nažalost to nismo ostvarili. Pokušaćemo da na neki način to vratimo, popravimo koliko možemo. Neće biti lako. Kao što znate sve ekipe koje dođu u Prijedor se brane maltene sa svim igračima. Sigurno da zbog nekih objektivnih razloga i lošeg terena u takvim situacijama nije lako da dođemo do protivničkog gola, ali pokušaćemo da ostvarimo trijumf i sve osim toga bio bi za nas veliki neuspjeh – istakao je Marjanović.
Zbog tri žuta kartona ovaj susret bivših premijerligaša BiH propustiće borbenu Mario Sajak i iskusni Nemanja Marić. Dragan Živanović lagano sanira raniju povredu i polako se vraća u trenažni proces. Sačuvaće ga za naredne susrete.
Protiv Alfa-Modriče i najvjerovatnije tri naredne sedmice trener Vule Trivunoviće neće računati na Almira Bekića. On je povrijeđen u meču protiv Slobode iz Mrkonjić grada. Ostali momci s optimizmom čekaju meč.
Golman Aleksa Trninić i njegovi saigrači jesenas su, nako petog do 11 kola čvrsto držali lidersku poziciju. Uvjeren je da će prekinuti rezultatski post.

Aleksa Trninić, golman FK Rudar-Prijedor

– Sigurno je da smo svi svjesni situacije i da prethodne tri utakmice nisu završene onako kako smo očekivali. Šta je, tu je, tako je kako je. Na nama je da se okrenemo sljedećim utakmicama prvenstveno protiv Alfa-Modriče. Sigurno je da mi imamo samo jedan cilj a to je pobjeda. Igrama koje pokazujemo na terenu to i zaslužujemo – bio je kategoričan Trninić.
Susret Rudar-Prijedor – Alfa-Modriča igra se sutra na Gradskom stadionu u Prijedoru sa početkom u 15,30 časova.
Igrači, struka i Uprava kluba uvjereni su u podršku s tribina.