Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske učestvovali u kampanji pod nazivom „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ koja je realizovana u mjestu Donji Dubovik opština Krupa na Uni.
Vozačima traktora ukazano je na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju na javnim putevima. Aktivnosti kampanje realizovane su sa ciljem da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila, ali i da se zaštite svi drugi učesnici u saobraćaju.
Zakonska obaveza svih vozača traktora koji učestvuju u saobraćaju na javnim putevima jeste korištenje žutog rotacionog kako bi se postigla potrebna vidljivost. Tehnička ispravnost vozila, posebno ispravnost svjetlosne signalizacije je veoma značajna jer se doprinosi blagovremenom uočavanju traktora i priključnih vozila na putu, a samim tim i smanjenju rizika od nastanka saobraćajnih nezgoda.
Predstavnici Auto-moto društva vozačima traktora uručili su žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojne prsluke i promotivni letak kampanje „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“
Imajući u vidu da je u toku period obavljanja proljetnih poljoprivrednih radova i da je povećan broj traktora koji saobraćaju javnim putevima Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.