Gradska uprava Prijedor počela je potpisivanje ugovora s korisnicima novoizgrađene primarne vodovodne mreže za naselja Veliko Palančište, Kafanište i Stari voćnjak za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona maraka, a grad Prijedor pola miliona maraka. Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Aleksandar Šobot rekao je da je projektant “Vodovod” Prijedor, da nadzor vrši Zavod za izgradnju grada Prijedor, a da radove izvodi banjalučki “Hidro-kop”, te da je u pitanju oko 41 kilometar mreže za područje sa oko 600 domaćinstava.

Aleksandar Šobot, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove

– Stanovništvo podnosi zahtjeve, ugovori dalje idu na protokol, potpisuje ih gradonačelnik, ugovor se vraća u mjesnu zajednicu i stanovništvo preuzma te ugovore o priključenju na vodovodnu mrežu. Da bismo olakšali stanovništvu, da bismo smanjili gužve, ubrzali sam proces, odlučili smo se na ovaj vid potpisivanja ugovora – rekao je Šobot.
Radovi na ovom projektu su počeli u avgustu prošle godine i na primarnoj mreži ostalo je da se uradi još mreža kućnih priključaka. Građani imaju rok do kraja godine, dok se izvode radovi, da uplate 900 KM ,odnosno da sami odrede u koliko rata i kako.
Pored ovog, u pripremi je projekat za kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Urije, Čirkin Polje, Trnopolje.