Fudbaleri Svodne, u 9. kolu Međuopštinske lige Prijedor, rezultatom 2:1 savladali su FK Sedma Republika. Derbi dva kluba iz istog mjesta, odigran je pred više u od 250 gledalaca. Ambijent koji se rijetko viđa i na terenima Prve lige Republike Srpske.
Na stadionu „Braća Marčeta“ golom Aleksandra Aleksića “Svodna”, bivši Regionalni ligaš Srpske, došla je u vođstvo 1:0.
Desetak minuta kasnije izjednačio je Vladimir Maleš.
Fenomenalni Aleksandar Aleksić je svojim drugim golom u 61. minuti postigao gol vrijedan tri boda i prvog mjesta.

Ovu utakmicu i zaista predivne atmosfere zasjenio je trenutak dolaska na teren Dejana Marjanovića, bivšeg igrača “Rudar-Prijedora”, “Karana” i “Svodne”.
Predsjednik FK Svodna Slobodan Savanović o tome je za Radio Novi Grad rekao:

Dejan Marjanović,trener FK Svodna (u sredini)

– Utakmica je ostala u drugom planu jer se naš trener Dejan Marjanović pojavio na meču. On je 25. februara ove godine doživio težak srčani udar, bio u komi 30 dana, nakon toga se oporavljao. Prvi put je izašao iz kuće i došao da podrži svoje igrače. Marjanović je od osnivanja kluba 2007. godine bio igrač, pa kapiten i od 2015. godine trener našeg kluba. Trenutno nastupamo bez trenera, jer čekamo da se on u potpunosti oporavi. Koliko on znači nama a i “7. Republici” dokaz je to da je utakmica na trenutak stala da bi Dejana pozdravili igrači i navijači oba kluba – izjavio je Savanović.
“Svodna” je ovom pobjedom na prvom mjestu sa 21 bodom, tri boda više od “Partizana” iz Kostajnice koji ima i utakmicu manje.
“7. Republika” je i dalje posljednja bez bodova.
U narednom kolu Svodna će igrati derbi kola na svom terenu protiv “Partizana”, a “7. Republika” će prve bodove tražiti u gostima kod “Radnika-Urije”.

FK Tadnik Urije

U 9. kolu “Radnik” je rezultatom 2:1 pobjedio “Mrakovicu” u Kozaruši i vezao drugu pobjedu.
U teško meču i protiv motivisanog i odličnog protivnika igrač odluke bio je iskusni Nebojša Šodić koji je uz gol asistirao i mladom Marčetiću.
“Kiseljak” je sa 2:1 pobjedio “Rasavce”.