Federalno ministarstvo osiguralo pomoć za 15 povratničkih porodica

0
390

Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora danas su u gradskoj upravi potpisali ugovore s 15 povratničkih porodica za obnovu isto toliko stambenih jedinica. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora prema Ramićevim riječima iznosi 165.000 maraka.

– U narednom periodu nadam se da ćemo ponovo pristupiti  jednom takvom Sporazumu”, najavio je Ramić u Prijedoru.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora rekao je da može izraziti i lično zadovoljstvo što je jednom broju građana Prijedora dodijeljen građevinski materijal potreban za obnavljanje objekata.

– Zahvaljujem se ministru Ramiću prije svega. On je ministar koji u  Grad Prijedor najčešće dolazi s poklonima u rukama -, rekao je između ostalog Đaković i građane, koji se do sada nisu prijavljivali na slične konkurse ovog ministarstva, pozvao da to urade. Potpisivanju ugovora prisustvao je i Ajdin Mešić, predsjednik Skupštine Grada koji je izrazio nadu da će Federalno ministarstvo nastaviti sa sličnim projektima.

Korisnici danas uručene pomoći odabrani su putem javnog poziva Federalnog ministarstva  raseljenih osoba i izbjeglica iz dvogodišnjeg programa kojim je do sada bila obuhvaćena  rekonstrukcija stambenih objekata u skoro 70 opština i gradova na području cijele BiH.