ZA “PČELICU MAJU” IZDVOJENO OKO 70.000 MARAKA

0
1080

U  Novom Gradu uspješno je završeno rekonstrukcija i proširenje kapaciteta vrtića “Pčelica  maja” za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice i kabineta Predsjednika RS-a izdvojeno oko 70.000 maraka. U ovoj predškolskoj ustanovi trenutno boravi oko 140 mališana.

– Bilo je mnogo zahtijeva, prvenstveno od roditelja za prijem djece u vrtić. Zato smo i krenuli u  rekonstrukciju. Dobili smo  oko 300 kvadrata novih prostorija, tako da ćemo sada, uglavnom, moći da udovoljimo zahtijevima roditelja.-, rekao je Milan Marinčić, direktor dječijeg vrtića “Pčelica Maja”.

To je  jedan od razloga zbog kojih je danas mališane u vrtiću posjetio prvi čovjek opštine Miroslav Drljača. A drugi je svakako “Nedjelja djeteta”. Kaže da se i ranije ulagalo u vrtić.

– Moram istaći da je u ove tri godine uloženo više od 300.000 maraka, iz različitih izvora, što govori o tome da je ovaj objekat, zaista, u punoj funkciji i u pravom sjaju.- rekao je Drljača na svečanom otvaranju obnovljenih prostorija ove predškolske ustanove.