UHAPŠEN VOZAČ KOJI JE POBJEGAO, PJEŠAK OD POVREDA PREMINUO

0
1545

Policijski služenici PU Prijedor juče su oko 16 časova identifikovali i uhapsili, kako nezvanično saznajemo Miloša Bačića (24) iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je “Audijem 80” udario pješaka Svetka Ćibića (53), mještanina Jošika, a potom pobjegao. Pješak koji je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu glave prebačen je hitno u Univerzitetsko-klinički centar RS-a u Banjaluci gdje je jutros oko jedan čas iza ponoći  i pored napora ljekara da ga spasu preminuo.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška u mjestu Jošik, u jutarnjim časovima, u vremenu od  3:15 do 6:50 časova. U nesreći su kako navode iz policije učestvovali pješak S.Ć. koji je oko i 6:50 časova zatečen na mjestu nesreće i nepoznati vozač koji koji se vozilom udaljio nepružajući pomoć povrijeđenom.

Uviđaj su na licu mjesta obavili tužilac Okružnog tužilaštva iz Prijedora i policija PS Kozarska Dubica.

– Protiv M.B. će nakon kompletiranja i dokumenotovanja predmeta biti podnesen izvještaj nadležnom Tužilaštvu za krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći – navedeno je iz PU Prijedor.