BRAČNI PAR NA METI TROJICE NAORUŽANIH RAZBOJNIKA  

0
1616

U Suhom Brodu, kod Kozarca sinoć se pred porodičnom kućom bračnog para Fikreta (67) i Jasminke (64) odvijala prava drama. Naime, nedugo nakon što su ušli u dvorište napala su ih trojica maskiranih i naoružanih razbojnika. Zadali su im više udaraca šakom u predjelu glave i tijela, a sve vrijeme razbojnici su imali i oružje u ruci zbog čega su supružnici pretrpili ogroman stres.

Kako saznajemo razbojnici su se pritajili iza kuće. Kad je žena došla do kotlovnice fizički su je napali a potom i njenog supruga koji je pritrčao da joj pomogne. U  jednom trenutku žena je počela da viče i zove upomoć nakon čega je dotrčao njihov prvi komšija. Razbojnici su nakon tog pobjegli.

Slučaj razbojništva u pokušaju, kako je okvalifikovano ovo krivično djelo, policiji PU Prijedor je prijavljen sinoć oko 19:25 časova. Obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva u Prijedoru, a kako navode u PU Prijedor, policijski službenici uz saglasnost tužioca preduzimaju sve potrebne istražne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršilaca ovog krivičnog djela.