Rastoka i Bilbija pojačali FK “Rudar-Prijedor”

0
823

U „Rudar Prijedor“ su stigla dva pojačanja. Radi se o povratniku Marinku Rastoki i mladom Draganu Bilbiji, starim i novim igračima ovog kluba.

– Bio je to brz dogovor i drago nam što je tako. Nije bilo problema oko kluba i radimo na tome da vratimo što više naših igrača. U toku su pregovori s još nekoliko igrača i vjerujemo da će te pregovore realizovati u narednom periodu – kaže Saša Stević koji je novo-starim igračima poželio sreću i što više lopti u protivničkim golovima.

Dragan Bilbija, podmladak Omladinske škole u seniorskom timu

– Dragan Bilbija je jedan od talentovanih igrača, naš igrač iz podmlatka Omladinske škole, igrač je na kojem ćemo „zasnivati“ igru u sljedećim godinama. Nadam se da će potvrditi svoj talenat a ujedno želimo da pokažemo da računamo i na djecu iz Omladinskog pogona  kojim ćemo dati maksimalno šansu, jer tu je budućnost i kluba i fudbala u Gradu i regionu. Sigurno ima i kvalitet za reprezentaciju što je pokazao u ovih šest mjeseci. Pred njim je ozbiljan rad, to mora da shvati i da potvrdi svoj kvalitet i talenat, da nastavi da radi i da se usavršava – kaže Stević.

potpisivanje ugovoar

Ugovor s Rastokom potpisan je na godinu dana s tim da postoji i opcija da se ugovor produži a s Bilbijom profesionalni ugovor na tri godine s kojim, kako ističe Stević, pokazuju ozbiljnost u klubu da ga ojačaju s kvalitetnom postavom.

Saša Stević, sportski direktor

– Ima prostora za napredak u svim sferama, da postanemo zaista jedan ozbiljan klub, jer ako želimo u Premijer ligu to moramo tako raditi. Hoćemo da napravimo zdravu konkurenciju, ekipu do 25 kvalitetnih igrača na koje možemo računati, a naše bogatstvo i sreća što je 85 odsto igrača u junioraskoj ekipi 2002 godište. – napominje Stević.

Svoje uzbuđenje, što se vratio u “Rudar” koji ga je formirao kao igrača i osobu, nije krio povratnik Marinko Rastoka.

Marinko Rastoka ponovo u dresu “Rudara”

“Ne postoje riječi sa kojima bih se dovoljno mogao zahvaliti predsjedniku Darki Milutinoviću i sportskom direktoru Saši Steviću koji su mi dali svoje potpuno povjerenje i priliku da igram u klubu koji me formirao kao igrača i osobu. Također, želim da se zahvalim svim članovima uprave i navijačima Rudara. Cilj nam je da u što kraćem roku vratimo klub gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga jer to ovaj klub i grad zaslužuju”, rekao je Rastoka