PAKETI S HRANOM ZA 90 ROMSKIH PORODICA

0
609

Pakete s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama danas je dobilo 90 romskih porodica. Podijeljeni su im u prostorijama Udruženja Roma.

Neki poput Milene Đukatani i Hašima Merdanovića ne kriju da im ovi paketi mnogo znače, jer će zahvaljujući njima ljepše i ugodnije prebroditi ove praznične dane. Pogotovo zato što nemaju nikavih primanja. Pakete je obezbijedila gradska uprava. Ramo Salešević, predsjednik  Udruženja Roma, kaže da im pomažu tokom cijele godine.

– U svim segmentima, a ne samo na ovaj način. Mnogi i ne samo Romi živi danas jako teško i zato smo zahvalni na ovoj pomoći – ističe Salešević.

Podsjeća da na području Prijedora trenutno živi oko 700 Roma. Samo dva imaju stalno radno mjesto, tako da očekuje da bi prošle godine usvojeni Akcioni plan koji prati četiri segmenta problema romske populacije, poput zdravstva, obrazovanja, stambenog zbrinjavanja i naravno zapošljavanja mogao na adekvatan način riješiti neke od gorućih problema, poput stalnih radnih mjesta ili gradnje stanova za ovu populaciju.