PONIŠTENO SPORNO RIJEŠENJE O KOMISIJI ZA IZBOR I IMENOVANJA

0
484

Na današnjoj petoj posebnoj sjednici Skupštine grada Prijedora usvojen je plan rada Skupštine za ovu godinu. Takođe, poništeno je rješenje koje se ticalo imenovanja Komisije za izbor i imenovanja, od 13. septembra 2019. godine, nakon što je taj akt poništio i Okružni sud u Prijedoru, presudom po tužbi odbornika DNS-a Olivere Brdar Mirković i Brane Radanovića.

Skupština je poništila zaključak kojim je navedena Komisija provela konkursnu proceduru za odabir direktora JU Centar za socijalni rad Prijedor. Gradonačelnik Milenko Đaković istakao je da je ovim potvrdeno da je bilo nezakonitosti u radu Skupštine, na šta je, kako je rekao, i ranije upozoravao.

Skupština je usvojila odluku o dopuni Poslovnika, kojom će biti olakšan proces razrješenja članova stalnih radnih tijela. Prema postojećem poslovniku, te smjene su bile praktično nemoguće, rekao je sekretar Skupštine Željko Škondrić.
On je dodao da je zagovornik stava da niko ne bi trebalo da uzurpira pravo odbornika na
odlučivanje, pa tako ni radna tijela.

Na kraju, duga rasprava uslijedila je o prijedlogu Odluke o odredivanju putnih pravaca, njihove dužine, mjesne zajednice ili naselja gdje će se izvršiti asfaltiranje puteva, čiji predlagač je Samostalni klub odbornika.

Ovom odlukom planirano je asfaltiranje 17 putnih pravaca, u vrijednosti 392.000 KM. Klub odbornika DNS-a potom je predložio amandman na ovaj prijedlog kojim je predloženo još nekoliko desetina putnih pravaca i ulica.

Na kraju su iz DNS-a povukli amandman na doradu. Odbornica ove stranke Olivera Brdar Mirković napustila je salu prilikom glasanja o ovoj tački, rekavši da joj moralna načela ne dozvoljavaju da glasa o aktu kojim se favorizuju jedni, a zapostavljaju drugi dijelovi Prijedora.

Podsjetimo, održavanje posebne sjednice zahtijevalo je 17 odbornika gradskog parlamenta.

izvor: Kozarski