Udruženje „Rusag“ poziva mlade: “Budite dio naših kreativnih radionica”

0
1126

Udruženje „Rusag“, čiji članovi viteštvom čuvaju kulturna obilježja, stare zanate i vještine karakteristične za srednjovjekovnu Bosnu poziva mlade ljude starosti od 15 do 30 godina da im se pridruže u kreativnim radionicima izrade srednovjekovnih odora i obuće. To je prilika, kako ističu u „Rusagu“, da lično dožive iskustva srednjovjekovne Bosne.

– Ovaj projekat, koji implementira UG „Rusag“ uz finansijsku podršku BHRI, realizuje se u Prijedoru pod nazivom „Bosanski vitez ustaje“. Cilj projekta je da se mladim ljudima predstavi period vladavine Tvrtka I Kotromanića, bosanskog kralja, da se nauče kako da naprave svoj grb i upoznaju sa načinom izrade i izgledom srednjovjekovne odjeće i obuće vitezova tog doba – kažu u „Rusagu“.

Radionice će biti realizovavne u martu i aprilu a učesnici koji budu odabrani o detaljnim terminima i mjestima održavanja kreativnih radionica biće blagovremeno obaviješteni.  Troškove prevoza, osvježenja i radnog materijala snosi organizator. Svi zainteresovani  mogu se prijaviti preuzimanjem i popunjavanjem prijavnice putem email-a kvitezovi@gmail.com, FB profila, Instagram profila ili linkom na Prijavnica.