Udruženje distrofičara u novom prostoru, treba im pod hitno sanitarni čvor

0
415

Regionalno Udruženje distrofičara uselilo je danas simbolično u nove prostorije. Komšijski su ih podijelili sa Udruženjem paraplegičara s kojim nerijetko dijele i iste probleme. U opremanju su im pomogli s jednokartnom novčanom pomoći Fond za profesionalnu  rehabilitaciju invalidnih lica RS. Od njihove donacije uredili su prilazni prostor, osigurali ulazna vrata.

Od stolarske radionice „Zurkić“ i stolara Jove Balabana dobili su štand na kojem će isprd Udruženja prodavati svoje rukotvorine, a uređenje obilježja za parking i doniranje znaka koji na to upućuje, prepustili su prijedorskom „Polis-u“ doo. No ono što im hitno treba su voda i saniatrni čvor.

– Bez tog jednostavno ne možemo da radimo – kaže Dejana Vujnović, predsjednica ovog Udruženja. Pomoć očekuje od gradske uprave, od preduzeća, pojedinaca svih koji mogu da im pomognu da se skrase i dobiju svoj kutak koji će biti i mjesto njihove socijalizacije, druženja, okupljanja… Oni koji mogu da im pomognu mogu da im se jave na telefone 065 904 471 i 052 226 757.