“Jedan dan života” u obradi prijedorskih i banjalučkih muzičara i buzuki maestra iz Grčke

0
1004

Dobro poznata duetska pjesma “Jedan dan života” koju su mnogi slušali u izvođenju Miroslava Ilića i Lepe Brene sad ima novu obradu na kojoj su zdušno radili prijedorski i banjalučki muzičari i buzuki maestro iz Grčke. Ideju za novim notama, koja je potekla od Gorana Kesara, profesora muzičkog podržao je Nebojša Nešo Aleksić.

Njih dvojica su razradili ideju, predložili duetsku pjesmu i kontakirali Dejana i Dijanu  Ćulum da njih dvoje to otpjevaju.

– U ovaj muzički projekat uključili su i muzičare iz našeg grada i violinistkinju Ljubicu iz Banjaluke. Nešo je kontaktirao svog kolegu i saradnika iz Grčke, vrhunskog i cijenjenog umjetnika na buzukiju, koji je sa radošću prihvatio da uz Nešu odsvira i svoju solo dionicu na buzukiju- rekao nam je Dejan.

Dodaje da je pjesma juče objavljena na YouTube, kao i da su reakcije onih koji su je čuli, sudeći po lajkovima na YT i komentarima na FB više nego lijepe i pozitivne.   

– Kvalitetno smo to uradili, koliko je to maksimalno bilo moguće, jer je rađeno preko interneta i telefona. Lijepo je da uveselimo ljude i da im poklonimo malo lijepih tonova- kaže Dejan.

Navodi da je pjesmu, kojom su oduševljeni i njegovi prijatelji Grci, na svom FB objavio i maestro iz Grčke Ilias Pigas.

U nastajanju pjesme radili su Dijana i Dejan Ćulum – vokali, Boris Knežević – harmonika, Goran Savanović – gitara, Snježana Hrvaćanin – flauta, Goran Kesar – kontrabas, Ljubica Crnobrnja – violina 1, Anika Šarić – violina 2, Nebojša Aleksić – buzuki 1 ηλιας πιγκας (Ilias Pigas) – buzuki.

Uživajte!!!

Preuzimanje vijesti, teksta, fotografija ili video snimaka dozvoljeno je uz vidljivo navođenje izvora i linka ka Info Prijedor portalu.