Sva neslaganja na računima za struju biće korigovana (video)

0
743

Bliži se kraj mjeseca i vrijeme je da se plate režije. Pojedini građani ostali su zatečeni, jer im je račun za struju ovog mjeseca nešto veći. Razloga za brigu nema, poručuju iz “Elektrokrajine” Banja Luka. Ističu da će sva neslaganja u narednom periodu biti korigovana, te da građani neće biti oštećeni. Stanje na mjernom uređaju, protekla dva mjeseca, koliko traje vanredno stanje, očitavali su sami građani. Oni koji to nisu uradili, na računima su dobili utrošeni iznos iz odgovarajućeg perioda prošle godine.

– Generalno govoreći, većina kupaca koja nije dostavila podatke o stanju mjernog uređaja je dobila manje račune, jer su u aprilu ove godine više boravili u svojim kućama, zbog vanrednog stanja. Ima i kupaca koji su dobili veće račune. Svima njima će biti izvršena korekcija i nivelisano stanje već pri idućem računu, nakon što radnici “Elektrokrajine” izađu na teren i očitaju stvarno stanje potrošnje električne energije — pojašnjava Predrag Klincov, portparol “Elektrokrajine” Banja Luka.
Da su se građani žalili zbog većih računa za električnu energiju, potvrdili su nam i u prijedorskom Udruženju za zaštitu potrošača “DON”.

– Ovo je i te kako rješiv problem. Prijedorska “Elektrodistribucija” je svima koji su im se obratili napravila nove obračune. Imaju tu kontrolni organi, ljudi koji su izašli na teren, ali treba napomenuti da je to bila velika problematika kako naših građana, tako i građana iz ostalih gradova koji su reagovali zbog računa za električnu energiju – rekla je Murisa Marić, izvršni direktor UG “DON”.

Kupci koji žele da im se odmah izvrši korekcija računa, mogu fotografisati svoje brojilo i uz osnovne podatke i naplatni broj dostaviti putem mejla callcentar@elektrokrajina.com ili lično u prostorije matične “Elektrodistribucije”.

izvor