Na Gradskoj tržnici dobra ponuda ali malo kupaca (video)

0
560

Na Gradskoj tržnici odlična ponuda voća, povrća i šumskih plodova. Nažalost, uz primjetno manji broj kupaca od kojih većina ne kupuje, već zagleda izložene proizvode.
– Kupuje kako ko, ali ovdje slabo. Kao da nema naroda. Ne znam šta je, možda je korona otjerala kupce – kaže Gordana Antonić iz Usoraca koja na Gradskoj tržnici prodaje šumske plodove.

U ponudi su vrganji, hrpica četiri KM, ima i lisičarki, bijelih gljiva, šumskih jagoda.

– Ni gljiva nema kao što je nekad bilo. Hladne noći valjda, pa računam da će ih više biti kad otopli – kaže Gordana dok se hvali vrganjem kapitalcem”, teškim pola kilograma.
Bolje ne prolaze ni prodavci voća i povrća. Robe ima, i to prilično raznovrsne, ali kupaca nema. Ili bar ne onoliko koliko bi trebalo da se taj posao isplati. Cijene, po riječima Željka Perovića, vlasnika Trgovačke radnje „Voćar”, ne mogu biti niže. Trešanja kod nas nema, nisu rodile, a ove koje su na njegovom štandu, stižu iz Šumadije. I jagode su iz Bogatića. To što se kod nas proizvede, po Perovićevim riječima, koji je u ovom poslu 25 godina, nije dovoljno za prijedorsko tržište. Zato je i cijena takva kakva jeste

– Trešnje su kod nas rodile samo u dva sela kod Gradiške i koštaju pet maraka, jer su i u nabavci jako skupe – kaže Perović koji smatra da su cijene sezonskog voća i povrća realne, no da su problem kupci.

– Ima ih, ali to nije ono vrijeme prije korone. Kupuje se, ali nije kao što je bilo ranije – ocjenjuje on.
Darko Zgonjanin, v.d. direktora Gradske tržnice, nije nezadovoljan trenutnom zainteresovanošću zakupaca za štandove. Vjeruje da se život na tržnicu polako vraća.

– Iza nas je sezona rasada, rasadničkog i parkovskog cvijeća, u ponudi su sad i šumski plodovi… Polako, ali sigumo stari kupci i zakupci se vraćaju na gradsku tržnicu i ta situacija već sad je puno bolja nego što je bila netom nakon relaksiranja mjera, tako da vjerujemo da će na kraju ova sezona ipak biti dobra – kaže Zgonjanin.

izvor