MEĐU OBOLJELIM OD KORONE I STUDENT

0
1280

Od petka do danas, između dvije sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije na području Prijedora registrovano je troje novoboljelih od virusa korona.

– Riječ je o mlađim osobama, među kojim je i student koji se testirao prije odlaska na studije i kod kojeg je potvrđen pozitivan test na koronu – rekao je Milenko  Đaković, komandant Štaba. U Prijedoru je trenutno 13 pozitivnih na virus, 44 je oporavljeno, 12 je nažalosrt preminulih, dok su pod zdravstvenim nadzorom 44 osobe.

– Iz zdravstvenog nadzora izašlo je 1.926 lica. Veći broj oboljelih je iz Kostajnice, tako da je na Covid odjeljenju opšte bolnice Prijedor od 25 pacijenata njih čak 19 iz Kostajnice, dok su četiri iz Prijedora i po jedan iz Novog Grada i Kozarske Dubice. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja – rekao je Đaković.

Stigao je i drugi kontingent od 28 kreveta i dušeka za prijedorsku bolnicu, najavljeno je iz GO CK Prijedor.

– Novooboljeli iz Prijedora nisu vezani za ustanove, niti događaje, no nažalost mnogi ne mogu predočiti kontakte od kojih su mogli dobiti virus. Očigledno će još biti ovakvih pojava, jer svjedoci smo da u našem okruženju u Kostajnici, najvjerovatnije zbog blizine s granicom i prekgraničnih kontakata, raste broj zaraženih – rekao je Đaković i dodao da prate precizne upute Republičkog štaba.

Nove se, kako je rekao očekuju 22 juna i tad će biti poznate i mjere, pa i one vezane za organizovanje raznoraznih manifestacija.