“DORADITI ZAKONE O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA” Ministarka Jujić posjetila Prijedor

0
447

Zakon o zaštiti stanovništva, posljedice koje ostavlja virus korona i funkcionisanje gradske uprave u vrijeme epidemije, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Ministarka uprave i lokalne samouprave u Vladi RS Senka Jujić.

-Imao sam čast da razgovaram sa novoimenovanom ministarkom uprave i lokalne samouprave RS, upoznali smo se i razmijenili mišljenja o velikom broju tema. Saglasni smo da su među važnijim pitanjima u regulaciji odnosa ona iz domena zaštite, prvenstveno od virusnih oboljenja, gdje bismo kroz Zakone o zaštiti stanovništva trebali doraditi neke teme kako bi neke nejasnoće bile isključene. Ovako nešto je procjenjeno i u Banjaluci kao neophodno u čemu treba u narednom periodu da sarađuju opoštinske i gradske uprave i Ministarstvo-izjavio je Đaković.

On je dodao da su grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS imali dugogodišnju izuzetno kvalitetnu saradnju.

-Cijenim da ćemo po dogovoru nastaviti na isti način funkcionisati. Grad Prijedor će doprinositi ispunjavanju svih zakonskih uslova koji su neophodni u funkcionisanju, Grad Prijedor je uvijek otvoren za saradnju, jedan od gradova u BiH sa izraženom multietničnošću, sa usklađenim i dobrim odnosima svih stanovnika grada Prijedora i kao takav će na organizovan način nastaviti da funkcioniše i dalje-poručio je Đaković.

Ministarka uprave i lokalne samouprave RS Senka Jujić zahvalila se na gostoprimstvu i potvrdila da će Ministarstvo nastaviti da njeguje dobru saradnju sa gradom na Sani.

-Razgovarali smo o virusu  Kovid-19, o posljedicama za privredu i uopšte upravljanje gradskom upravom koje je prouzrokovala epidemiološka situacija. Ovom prilikom želim da zamolim građane na pridržavanje mjera koje su propisane, prvenstveno nošenje zaštitne maske, socijalna distanca i da se čuvamo pojedinačno, a samim tim čuvamo jedni druge – rekla je ona.

Jujićeva i Đaković su obišli skupštinsku salu koja je opremljna u skladu sa normativama propisanim u trenutnoj epidemiloškoj situaciji te Matični ured i šalter salu Gradske uprave.

izvor