SRSS PRIJEDOR: ZABRANITI “PRELETAČIMA” DA SE KANDIDUJU NA IZBORIMA

0
795

U Gradskom odboru Srpske radikalne stranke Srpske uveliko se pripremaju za lokalne izbore. Nakon što su od Centralne izborne komisije dobili odobrenje za učešće na izborima, formirali su lzborni štab, na čijem čelu je Milan Gvero. Đuro Končar, povjerenik ove stranke za Prijedor osvrnuo se na trenutnu političku situaciju u ovom gradu, te istakao da je krajnje vrijeme da se stane u kraj takozvanim “preletačima” iz jedne u drugu stranku. Po njegovom mišljenju, onima koji to rade ne bi trebalo dozvoliti da budu na odborničkim listama.
– Ukoliko političke partije na svojim listama budu imale “preletače”, pozivam građane da ne glasaju za te političke partije. Smatramo da bi na taj način uozbiljili rad gradskog parlamenta -dodao je Končar.
On je, ovom prilikom, apelovao da se poštuju sve mjere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, s obzirom da se u nekim zemljama u regionu epidemiološka situacija pogoršala nakon izbora.
– Mi bismo smatrali neuspjehom da se na skupu Srpske radikalne stranke Srpske pojavi novi klaster virusa korona. To, sigurno, ne žele ni druge političke partije. Štab za vanredne situacije bi imao obavezu da uradi preporuke i prijedloge kada je u pitanju održavanje izbornih skupova, a u skladu sa prijedlozima struke – istakao je Končar.
Prijedorski radikali trenutno rade na pripremi odborničke liste. Još jednom su pozvali Boračku organizaciju da predloži tri člana, za koja smatraju da bi se mogli naći na listi ove stranke.

izvor