Info Prijedor Na čelu ste JP „Zavod za izgradnju grada“ Prijedor. Kakvi stanje ste zatekli i čime se trenutno bavite?

Tihomir TimaracOsim poslova na lokalnom nivou, odnosno pružanja stručnih usluga fizičkim i pravnim licima, učestvujemo i u javnim nabavkama na području Republike Srpske i Federacije BiH. Svakodnevno radimo na opremanju, usavršavanju i proširenju djelatnosti iz oblasti građevinarstva, kako bismo što stručnije i kvalitetnije pružali stručne usluge. Kvalitet našeg rada je poznat i stranim investitorima, te na obostrano zadovoljstvo i njima pružamo stručne usluge.

Info PrijedorKoji projekti su primarni i kakva je saradnja sa gradskom upravom u tom segmentu?

Tihomir TimaracTrenutno JP „ZIG“ Prijedor, između ostalog, radi i na projektima od interesa za lokalnu zajednicu. Uključeni smo u izvođenje radova komunalne infrastrukture po „MEG“ projektu, unapređenje vodovodne infrastrukture, modernizaciju sistema javne rasvjete i održavanje javne rasvjete kroz model finansiranja iz ušteda električne energije na području grada Prijedora, kao i drugim projektima od interesa za lokalnu zajednicu.

Info PrijedorDa li je neke probleme trebalo prioritetno rješavati i da li je unutar JP „ZIG“ Prijedor bilo otpora po tom pitanju?

Tihomir TimaracU JP „ZIG“ Prijedor je tokom tekuće godine izvršen niz aktivnosti koji je doveo do pozitivnih poslovnih rezultata, porasta prihoda, smanjenja negativnih finansijskih ishoda poslovanja, smanjenja troškova neproizvodnih usluga i ukupnog porasta uspješnosti poslovanja.

Info PrijedorUrbanistički, kako vidite Prijedor u narednom periodu i šta bi po tom pitanju još trebalo uraditi?

Tihomir TimaracJP „ZIG“ Prijedor ima značaj za lokalnu zajednicu. Kao preduzeće koje se bavi izradom sprovedbenih prostorno – planskih dokumenata, stručnih mišljenja, urbanističko – tehničkih uslova, izradom tehničke dokumentacije, revizijom tehničke dokumentacije, stručnim nadzorom nad građenjem objekata, tehničkim prijemima objekata, mi možemo da pružimo sve potrebne usluge u smislu izgradnje i legalizacije objekata fizičkim i pravnim licima u lokalnoj zajednici.

Info PrijedorDa li nedostaje kadrova i ako da, koji su trenutno najpotrebniji?

Tihomir TimaracU JP „ZIG“ Prijedor su uglavnom zaposleni radnici sa visokom stručnom spremom, odnosno diplomirani inženjeri građevine, elektrotehnike, mašinstva, arhitekture, prostorni planeri, kao i radnici ostalih struka neophodnih za uspješan i kvalitetan rad. Stručnih kadrova u Zavodu trenutno ima dovoljno, međutim, kako je potreba za stalnim usavršavanjem procesa rada stalno prisutna, novi radnici su uvijek dobrodošli u JP „ZIG“ Prijedor.

Info PrijedorZavod se građanima Prijedora uvijek činio kao cjelina zatvorena za javnost. Ovo je prilika da njegov rad približite malo javnosti, pa ne bi bilo loše da objasnite koliko ste bitni lokalnoj zajednici.

Tihomir TimaracGrađani Prijedora svaki dan oko sebe mogu da vide rezultate rada JP „ZIG“ Prijedor. Ovo preduzeće je, pored brojnih završenih projekata izgradnje i rekonstrukcije objekata, dalo značajan doprinos i izgradnji neophodne infrastrukture za razvoj svih oblasti koja je ne samo potrebna i korisna za život građana, nego i da učini naš grad savremenijim.