foto: Ilustracija

“Prijedorputevi” i “Kozaraputevi”, preduzeća u sastavu “Fortis grupe” iz Prijedora dobili su posao sanacije magistralnog puta Prijedor-Banja Luka, vrijedan 22 miliona KM sa PDV-om. Ugovoreni rok za završetak radova je 18 mjeseci od momenta uvođenja izvođača u posao. Većina radova trebala bi početi na proljeće.

Na tenderu koji su u avgustu raspisali “Putevi Republike Srpske”, ova dva preduzeća dostavila su najprihvatljiviju ponudu. Nakon završene tenderske procedure potpisan je ugovor, a kako kaže Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva”, u toku su administrativne i tehničke pripreme za realizaciju ovog projekta.

– Sanacijom je obuhvaćena dionica magistalnog puta od Kozarca do Prijedorske petlje u dužini od 37,5 kilometara. Radovi obuhvataju zamjenu postojeće kolovozne konstrukcije, znači oba sloja asfalta, a na pojedinim djelovima će se vršiti zamjena drugog dijela kolovozne konstrukcije u zavisnosti od onoga što budemo utvrdili na terenu. U pitanju je kompletna rekonstrukcija koja će obuhvatiti i pristupne saobraćajnice i novu saobraćajnu opremu i signalizaciju na toj dionici magistralnog puta – pojasnio je Crnogorac.

Ovo preduzeće koje je zajedno sa “Kozaraputevima” nadležno za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u prijedorskoj regiji, spremno je dočekalo prve snježnje padavine.

– U ovom trenutku možemo reći da je sav materijal koji je planiran za zimsku službu obezbijeđen. To je otprilike oko 3.000 tona industrijske soli i oko 12.000 kubika abrazivnog materijala. Danas je na terenu 16 vozila koji u skladu sa vremenskim prilikama i potrebama izvršavaju svoje zadatke – dodao je on.

Ali svakako, apel vozačima da prilikom vožnje budu oprezni, te da brzinu prilagode uslovima na putu.

izvor: Kozarski