UZORCI VODE POSLATI NA ANALIZU REPUBLIČKOM INSTITUTU

0
640

Prijedorski “Vodovod” saopštio je da je uzorke vode sa nekoliko relevantnih tačaka u gradu zbog zamućenja poslao Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i da se sutra očekuju rezultati analize.
“Nivo mutnoće u normalnim okolnostima ne smije prelaziti jedan stepen nefelometrijske jedinice /NTU/. Trenutni nivo mutnoće vode je ispod tri, a dozvoljeni nivo u vanrednim okolnostima je šest”, navodi se u saopštenju.

I dalje je na snazi preporuka da se preventivno prokuhava voda za piće u naseljima Hambarine, Rizvanovići, Bišćani, Jugovci, dio Volara, Cikote, LJeskare, Gornja i Donja LJubija, Dubočaj, Raškovac, Puharska, Čejreci, Gašića naselje, Čirkin Polje, gornji dio Ulice 25. maja, Aerodromsko naselje, LJubičići, Gornji Orlovci, Janjića Pumpa, Kozaruša, Kozarac, Trnopolje, Petrov Gaj, Kamičani i Donja Dragotinja.

“Mole se potrošači na ovim područjima da i dalje periodično otvaraju svoja točeća mjesta u kraćem trajanju, što bi znatno ubrzalo stabilizaciju stanja“, dodaje se u saopštenju.

Potrošači u gradu i svim ostalim naseljima imaju ispravnu vodu za piće.

Srna