Mjesna parohija Urije i ove godine organizovala je tradicionalno sječenje badnjaka. Za razliku od ranijih godina, badnjak ispred Mjesnog doma na Urijama dočekao je manji broj građana. Kum badnjaka, Dušan Đenadija rekao je da je ove godine sa zadovoljstvom prihvatio poziv parohijana da bude kum.

– To je velika čast za mene i moju porodicu. Organizovali smo se onako kako smo mogli, poštujući propisane mjere, ali i dalje sa velikom radošću i željama da ovaj praznik i ubuduće slavimo u zdravlju, sreći i veselju – rekao je Đenadija.

Dočeku badnjaka ispred Mjesnog doma na Urijama prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

– Ove godine sam od mještana naselja Urije pozvan da prisustvujem ispraćaju badnjaka. Odazvao sam se pozivu kako bi sa vjernicima ovog naselja podijelio radost Badnjeg dana i Božića. Ove godine smo u nešto manjem broju, ali nadamo se da ćemo se sljedeće vratiti staroj praksi, da nas bude više na ovakvom praznovanju – rekao je Pavlović.

Među okupljenim vjernicima i građanima bili su i prethodni gradonačelnici Prijedora, Milenko Đaković i Marko Pavić, koji je ujedno i kum hrama Svetog proroka Ilije na Urijama. Protojerej stavrofor Mladen Majkić, paroh ovog hrama rekao je da su vjernici na Badnji dan i Božić okupljeni u zajedništvu, da slave ime Isusovo, koje je najslavljenije kako na zemlji, tako i na nebu.

izvor: Kozarski/ foto grad Prijedor