Vrijedni Branko napokon dobio siguran krov nad glavom

0
2822

Branko Kovačević (71) posljednjih nekoliko godina živi u devastiranoj i tuđoj kući u blizini Doma penzionera. Invalid bez šake preživljava od socijalne pomoći koja iznosi 150 maraka i od prodaje kartona i pet ambalaže koju vrijedno, uz pomoć prikolice prikačene na bicikl, prikuplja po cijelom gradu.
Branko je ovih dana naslijedio kamp kućicu koju je koristio Mile Bulajić, inače Brankov dobar drug koji je umro prije četrdesetak dana.

Kućicu je u Brankovo dvorište dovukao Hari Avdagić, sretan što će Branku i te kako poslužiti, jer kuća u kojoj trenutno živi samo što se nije srušila. Branko se obradovao iznenadnom poklonu. Kaže da je pokojnog Milu jako dobro poznavao.

– Dobro smo se družili. Dok se nije razbolio dolazio je često kod mene na kafu, a i ja kod njega. Mnogo mi fali. Pošto je kućica na tuđoj zemlji volio bih da je premjestim na neko drugo mjesto gdje me neće niko otjerati. Ona mi mnogo znači i daje mi neku sigurnost – kaže Branko koji je zahvalan svima koji mu pomažu.

– Nudili su mi smeštaj u Ljubiji ali nisam mogao prihvatiti. Ovdje radim, imam jedan obrok u javnoj kuhinji “Hleb života” i ja sam zadovoljan, dobro mi je – priča Branko.

Hari Avdagić je tu kad nekome treba pomoći, tako je priskočio i Branku dovezavši mu kućicu a kupio mu je i katanac da je može zaključati da po njoj nebi neko vršljao dok on nije tu.

– Drago mi je da sam ga obezbijedio za neko vrijeme. Ima unutra šporet može se ugrijati i nadam se da će mu biti dobro – kaže Hari. U šali obojica kažu da je Branko od Mile naslijedio kućicu, bicikl i psa, pa uglas dodaju da i nije baš malo.

infoprijedor.ba