Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su pet automobila.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad oduzeli su “bmw“ nakon što je kontrolom utvrđeno da autom bez dozvole i u alkoholisanom stanju upravlja B.V. iz Prijedora. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je B.V. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.000 KM. 

U Novom Gradu oduzet je “ford“ nakon što je kontrolom utvrđeno da autom pod dejstvom alkohola upravlja D.P. iz Novog Grada. Izvršenim provjerama utvrđeno je da D.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 14.700 maraka

– Vozilo “opel” oduzeto je u mjestu Srednji Bušević opština Krupa na Uni nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da vozilom, prije sticanja prava upravlja S.D. iz Velike Kladuše. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da S.D. po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 13.600 KM – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U Kozarskoj Dubici oduzet je “audi” kojim je prije sticanja prava upravljao H.G. iz Bihaća. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je H.G. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 27.000.

“Pežo” je oduzet od E.Dž. iz Mostara, nakon što je utvrđeno da upravlja bez dozvole i da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja koji po osnovu neplaćenih novčanih nazni duguje preko 4.000 KM. Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozilo potražuje Policijska uprava Mostar. 

Protiv vozača, nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

izvor: Srpskainfo