Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator

Bosanac Huso Brković zajedno sa suprugom Eminom i dvije kćerke opet je u italijanskom gradiću San Vandemiano organizirao muzičko druženje do ranih jutarnjih sati.

Više stotina posjetilaca i ovaj put uživalo je u odličnoj organizaciji, dobrom raspoloženju, pjesmi i igri. Za dobro raspoloženje bio je zadužen popularni Halid Muslimović i njegova mlada koleginica Slađana Slađa Predojević, a sve to uz dva vrsna muzičara Makija i Husu.

Prije Slađinog nastupa, Vanesa Brković poklonila joj je poveliki buket ruža što je ovu mladu pjevačicu jako iznenadilo i od srca se zahvalila Vanesi. To je izgleda postao Vanesin običaj, jer je i na nedavnom nastupu Viki Miljković istoj poklonila buket cvijeća.

Nakon Slađe na scenu je izašao Muslimović i sve posjetioce oduševio svojim velikim, nezaboravnim hitovima. Muslimović se tu večer zaista nije štedio, pa ja pjevao dva bloka, a svaki je trajo po 90 minuta.

-Osjećam se zaista odlično, tokom korone koju sam bolovao mislio sam da nikada više neću zapjevati niti stati na svoje noge. Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator. Sada mogu slobodno da kažem da sam sam sebe izliječio prirodnim lijekovima, a svako jutro sam jeo listove čuvarkuće. Bogu hvala sve je iza mene – rekao nam je Muslimović.

Na naše pitanje da li razmišlja o pisanju autobiografske knjige Muslimović je odgovorio:

-Pitanje na pravom mjestu. Ja sam već započeo sa tim. Snimim sam sebe, pričam po sat vremena i onda to proslijedim jednoj osobi koja je bila spremna da piše te moje memoare, ali kako sam vidio tu je malo zastalo, jer danas se ne možeš ni u koga pouzdati. Jednog dana kada tu knjigu i objavim, neće tu biti tračeva, ogovaranja kolega, već životna istina i put Halida Muslimovića.

Onda se Muslimović dotakao i novinara:

-Danas nije profesionalnost jednog novinara napisati i objaviti neku trač senzaciju, svi lete za tim i time hrane svoj ego. Danas je profesionalizam napisati tekst, objaviti tekst bez pljuvanja drugih, a da taj tekst bude interesantan za čitanje. To se zove zdravo i profesionalno novinarstvo. Ali, živimo u takvim vremenima, gdje su ogovaranja drugih iznad svega, pa i iznad politike i sporta, ili nekih kuturnih informacija.

Sa Halidom i njegovom ekipom iz Bosne došao je i njegov veliki prijatelj Moka. Tokom nastupa Halid se prihvatio i gitare, pa pokazao da nije samo dobar pjevač već i odličan gitarista, a onda je otpjevao pjesmu „Motori“ od „Divljih jagoda“.

Izvršni producent koncerta bio je Sarajlija Adnan Fejzović koji je došao iz njemačkog grada Kelna.

Huso Brković bio je i više nego zadovoljan kompletnom večeri a, kako je rekao, nastavlja i dalje da sarađuje sa istim ljudima sa kojima organizira ova muzička druženja.

Kompletan koncert snimala je ekipa RTV Glas Drine, a prisutan je bio i Ismajil Smajlović vlasnik iste.

U pauzi između dva nastupa Halid je pričao o nekim sretnijim vremenima koja su vlada na estradi, o tome kako su se pjevači međusobno podržavali i o tome da nije bilo rata odavno bi imao svoj privatni biznis.

-Ja sam bio počeo da radim kao bokserski menadžer, pa sam imao najkvalitetniju i najskuplju koncertnu opremu. Da svojevremeno nije bilo moje opreme, Lepa Brena ne bi mogla da održi onaj prijeratni spektakularni koncert u Mostaru. Ali, dobro, šta je tu, idemo dalje, pa kako bude.

izvor: express