Internet može biti koristan, i ukoliko s koristi na pravi način može se štošta naučiti, komunicirati sa drugima, ali i zabaviti. Međutim, krije i brojne opasnosti. Naročito za one najmlađe. Upravo zato su pripadnici Policijske uprave Prijedor kroz predavanje učenike OŠ „Petar Kočić“  upoznali sa brojnim rizicima koji vrebaju na mreži. Sami đaci kažu da će sad biti još oprezniji prilikom korištenja interenta i društvenih mreža.

– Naučio sam da internet ima svoje pozitivne i negativne strane. I da se trebamo paziti osoba koje nam ne žele dobro. Pozivam sve ostale da paze šta rade na interenetu. – kaže učenik  Luka Grujičić.

Kako se ponašati na drtuštevnim mrežama, s kim i na koji način komunicirati, kako se zaštiti od nasilja na mreži,  i kome se obratiti ukoliko budu izloženi ovim stvarima, sve to i još više mogli su da čuju učenici tokom današnjeg predavanje.

–  Tokom predavanja učenici su bili aktvni i uključivali su se u diskusiju. Vidi se da dosta koriste društvene mreže, kojih je danas sve više. I na kraju shvataju da one mogu štetno da utiču na njih, a ne samo da im služe kao vid zabave – rekla nam je Slobodana Rodić, policijski službenik PU Prijedor, koje je vodila predavanje.

Slična predavanja održavaju se u svim policijskim upravama u RS, i na taj način se MUP RS pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana bezbjednog intereneta.

izvor: Kozarski