Upravo su nam u kontroli inspektori i Institut za kontrolu hrane, za četiri dana očekujemo rezultate, potvrdili su iz hotela „Nebojša“ na Jahorini, za Srpskainfo. Uovom hotelu boravili su učenici petog razreda iz Prijedora, kod kojih su se u nedjelju 8. maja masovno pojavili simptomi stmačnog oboljela. Na infuziji je završilo 15 đaka.

– Postupili smo odgovorno i sve škole koje smo trebali ugostiti do 20. juna smo otkazali, dok se ne utvrdi šta je uzrok oboljenja kod đaka. Radimo od 2004. godine i nikada se ništa slično nije desilo, svi su uvijek tražili naš hotel jer je sve podređeno djeci. Čim budemo imali rezultate, obavijestićemo javnost – potvrdili su u hotelu „Nebojša“ za Srpskainfo.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je resorno ministarstvo dobilo informaciju da se hitnoj pomoći obratilo oko 40 učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora od ukupno 90, koji su pohađali školu u prirodi na Jahorini.

– Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će dobiti i informacije od inspektorata izlaskom na teren da bi se utvrdilo zašto je došlo do toga, zašto su učenici došli u slabo zdravstveno stanje – rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.